Om 81346-10:2021 (RDS-PS)

RDS-PS erstatter RDS-PP(C) og afhængigheden af VGB guideline

ISO/IEC 81346-10:2021 (RDS-PS) er den kommende udgave af RDS til energisektoren, der forventes offentliggjort i 2021.

Den nye Reference Designation System for Power Systems (RDS-PS) standard erstatter RDS-PP (RDS-PP er et registreret varemærke fra VGB).

ISO/IEC 81346 serien indeholder de generiske klassifikationskoder til reference betegnelser for alle sektorer indenfor energisektoren. Den nye RDS-PS-standard erstatter de specifikke klassekoder, der findes i VGB-B 101 og VGB-B 102.

De nuværende RDS 81346-10 (RDS-PS) klassifikationstabeller er allerede tilgængelige i den aktuelle version af RDS 81346 APP’en.

RDS-PS vindkraft eksempel

Noget af arbejdet med at udvikle en standard, er, at teste den på tværs af flere sektorer for at sikre kvalitet og anvendelighed både i praksis og teori.

Metoden og klassificeringen i det nuværende udkast er brugt til at skabe reference betegnelser for energisektoren fx vindenergi. De første testresultater er, at metoden og klassificeringen passer perfekt og tillader både fleksibilitet og struktur.

Hos ISO/IEC 81346 Knowledge Center deler vi med glæde et eksempel, der demonstrerer RDS-PS. Dette inkluderer en oversigt over en havvindmøllepark og et dybtgående eksempel på en nedbrydning af havvindmølleparken i reference betegnelser.

Status på ISO/IEC 81346-10 RDS-PS

Den kommende tilføjelse til ISO/IEC 81346 serien; Reference Designation System for Power Systems skifter snart fra “Committee Draft 2” (CD2) til “Draft International Standard” (DIS). Dette betyder, at grundarbejdet og de sidste udkast, så småt, bliver indarbejdet. Dette forventes at være færdigbearbejdet januar 2021.

Hvis du er ligesom os og ikke kan vente med at begynde at bruge den nye open source RDS-PS, så gå ind og download vores RDS 81346 APP og kom i gang!RDS 81346 Newsletter Signup

Subscribe and always stay updated on the latest news!

Don't miss out on:

  • Free introduction courses
  • The release of new parts/updates
  • News about the RDS software solution
  • And much more!